Plánování, výroba a distribuce v podniku - Břešťák, Pavel (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem této bakalářské práce je analýza jednotlivých kroků při výrobě výrobku, od získání objednávky, přes naplánování a realizaci až po doručení zboží zákazníkovi. Na základě této analýzy specifikovat nalezené problémy a navrhnout řešení tak aby byl zákazník spokojen. Jako první krok bylo nastudování odborné literatury, vztahující se k dané problematice. Po té následoval sběr dat k několika vybraným objednávkám z roku 2018, utřídění získaných dat a hlubší analýza jednotlivých kroků, které jsou v práci popsány. Dále bylo využito firemního reportu SCORECARD a byl využit dotazník spokojenosti zákazníka. V závěru došlo k vyhodnocení získaných dat a interpretaci návrhů a řešení. Při sběru dat se vycházelo z vlastních dlouholetých zkušeností a znalostí firmy a jejich zákazníků. Jako další nástroj byla použita metoda řízených rozhovorů s ostatními zaměstnanci firmy. Posledním způsobem sběru dat bylo využití interní firemní dokumentace.
Planning, Production and Distribution in the Manufacturing Enterprise
Keywords: výroba; plánování výroby; řízení výroby; zákazník; výrobek; sklad; proces; objednávka; kvalita; spokojenost; výrobní dávka.; Production; production planning; production management; customer; product; store; process; order; quality; satisfaction; production dose.