Zpracování územní studie pro lokalitu Týn nad Vltavou - Stejskalová, Patricie (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce "Zpracování územní studie pro lokalitu Týn nad Vltavou" je rozdělena na dvě základní části. V teoretické části je definováno územní plánování a pojmy týkající se územního plánování. Orgány a nástroje územního plánování. Politika územního plánování a dotčené orgány územního plánování. V praktické části práce je popsána vybraná lokalita, klimatické poměry a přírodní a kulturní poměry a také historie města. Je definováno zastavěné území a zastavitelné plochy. Na závěr je v diplomové práci zpracovaná územní studie pro nově navrženou lokalitu ve městě Týn nad Vltavou.
Processing of territorial study for the locality Týn nad Vltavou
Keywords: Územní plánování; územní studie; urbanismus; územní plán; stavební zákon; Territorial planning; territorial studies; urban planning; territorial plan; building law