Distribuce a transport fosforu v malých zemědělských povodích - Richtr, Jan (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá koncentracemi a prostorovou distribucí přístupného P a jeho hlavních vazebných partnerů v půdách malých zemědělských povodí a vztahem těchto látek ke koncentracím hlavních forem P v odtocích z těchto povodí.
Distribution and transport of phosphorus in small agricultural catchments of the South Bohemian Region
Keywords: Fosfor; mobilita; eutrofizace; transport; sorpční procesy; zemědělství; Phosphorus; transport; sorption processes; mobility; agriculture; eutrophication