Meziplodiny a jejich uplatnění v protierozní ochraně - Klír, Josef (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato práce si klade za cíl posouzení protierozních účinků meziplodin zařazených do osevních postupů. Bude vyhodnocen erozní smyv v katastrálním území Předenice, které se nachází v plzeňském kraji, pro stávající osevní postup společnosti LUKRENA a.s. a porovnána s výsledky osevního postupu se zařazením meziplodin.
Intercrops and their use in erosion protection
Keywords: meziplodiny; osevní postupy; vodní eroze; intercrops; crop rotation; water erosion