Dramaticko výchovné činnosti ve školní družině - Ušatá, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá osobnostním a sociálním rozvojem dítěte, zaměřeným na mezilidské vztahy. Teoretická část charakterizuje prostředí, metody, hry a formy, které jsou důležité při výchově. Praktická část obsahuje lekce tvořivé dramatiky, které byly vytvořeny na základě teoretických poznatků. Projekt chce posílit osobnostní a sociální rozvoj dítěte a zjistit změny mezilidských vztahů ve školní družině včetně dotazníků a pozorování. Součástí diplomové práce je ověřit jednotlivé části projektu v praxi. Školní družina, jako zařízení pro volný čas dětí, může k rozvoji osobnostně sociální výchovy připravit podmínky a realizovat jednotlivé úkoly projektu.
Dramatically educational activities in after - school club
Keywords: Dramatická výchova; dramatická hra; motivace; reflexe; osobnostní a sociální rozvoj dítěte; klíčové kompetence.; Drama; motivation; reflection; personal and social development of the child; the key competencies.