Komparace investičních příležitostí do fondů kolektivního investování - Melecskiová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá komparací vybraných fondů kolektivního investování. Teoretická část vysvětluje princip kolektivního investování, popisuje jeho vývoj, seznamuje s institucemi zabývajícími se kolektivním investováním a druhy podílových fondů, do nichž mohou investoři vložit své prostředky. Praktická část se zabývá nejen komparací vybraných podílových fondů dle stanovených kritérií, ale také analýzou nabídky podílových fondů a dopadů světové finanční krize na fondy kolektivního investování. Cílem je ukázat investorům všechna důležitá kritéria při volbě podílového fondu a poskytnout jim doporučení při výběru fondu.
Comparison of Investment Opportunities in the Collective Investment Funds
Keywords: kolektivní investování; podílový fond; investiční společnost; podílový list; světová finanční krize; collective investment; share fund; investment company; investment certificate; Word financial crisis