Smart Grid - pokročilé řízení energetických sítí - Mareš, Jan (Jihočeská univerzita, 2020)
Předmětem diplomové práce je charakterizace inteligentních sítí v energetice tzv. Smart grids a realizace testovacích scénářů v simulátoru elektrické sítě. Teoretická část mapuje základní specifikace inteligentních sítí, společně s architekturou a principy komunikace. Praktická část se věnuje simulaci elektrické sítě příměstské části města a vlivu elektromobility a zdrojů obnovitelné energie na stav sítě. Výstupem práce je posouzení stavu elektrické sítě a návrh kroků nutných k plošnému zavedení elektromobility a zdrojů obnovitelné energie.
Smart Grid - Advance energy grid management
Keywords: Smart Grid; inteligentní sítě; Mosaik; elektromobilita; zdroje obnovitelné energie; Smart grid; inteligent networks; Mosaik; electromobility; renewable energy resources