Komunikace - triptych reliéfů - Uherková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2011)
ANOTACE Má diplomová práce s názvem ?Komunikace? se dělí na dvě základní části. Teoretickou a praktickou. Předmětem teoretické části práce je především objasnění motivačních zdrojů, které silně ovlivňují zpracování tohoto tématu. Obsahuje mou inspiraci, výběr tématu, mateiálu a technologický postup celého díla až po instalaci. Součástí je také obrazová dokumentace, kresebné návrhy a plastické skicy. Druhou částí je praktická práce, která zahrnuje vlastní výtvarnou tvorbu. Jedná se o tři keramické reliéfy zobrazující sbíhající se perspektivní linie. Vše vychází z jednoduché geometrie, která velmi přesně vystihuje dynamiku komunikačních spojů. Cílem bylo vytvoření abstraktních reliéfů, ze kterých vyznívá pohyb, různorodost směrů, významnost a harmonie.
Communication - a relief triptych
Keywords: komunikace; perspektiva; geometrie; dynamika; keramika; reliéf; communication; perspective; geometry; dynamics; ceramics; relief