Porovnání a měření šestiosého robota v modelovém a reálném prostředí - Kocar, Václav (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce se zabývá srovnáním pohybu reálného průmyslového robota s pohybem v simulaci. Součástí práce je i navržení a sestrojení měřícího zařízení, které pohyb na reálném robotu zaznamená. Z dat jsou následně zrekonstruovány trajektorie porovnávané ve dvou analýzách, polohové a časové. Na základě těchto dvou analýz jsou navrženy optimalizace pro pohyb robotu.
Comparison and measurement of a six-axis robot in a model and real environment
Keywords: robot; trajektorie; akcelerometr; arduino; robot; trajectory; accelerometer; arduino