Důsledky dlouhodobého užívání návykových látek (drogová závislost jako cesta k sociálnímu vyloučení) - Hynoušová, Olga (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce pojednává o závislosti na návykových látkách, dlouhodobém užívání drog, s tím spojených důsledků a rizik a především o náhledu do sociální situace dlouhodobých uživatelů drog.
The Consequences of Long-term Using Drugs ( Drug Addiction Like a Way of the Social Suspension)
Keywords: drogová závislost; uživatelé drog; modely závislosti; problémový uživatelé drog; sociální vyloučení; stigmatizace; toxikomani; kriminalita; nízkoprahové sociální služby; drug addiction; drug users; the patterns of addiction; problematic users; the social suspension; stigmatization; drug addicts (toxic users); delinquency; the low-threshold social services