Tvorba účetních výkazů v účetních programech - Dvořák, Marek (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem vypracování této bakalářské práce je sestavení účetních výkazů ve vybrané firmě v účetních programech. V teoretické části této bakalářské práci byly nejdříve popsány tři nejdůležitější výkazy - rozvaha, výkaz zisku a ztrát zvané též jako výsledovka a přehled o peněžních tocích neboli přehled o peněžních tocích. Dále jsou pak zmíněné i samotné nejdůležitější položky jednotlivých účetních výkazů. V praktické části bylo potřeba nejprve zpracovat účetnictví ve třech účetních programech - Money S3, Ekonom a Pohoda. Poté byla práce věnována samotnému sestavování účetních výkazů jednoho podniku. Po sestavení ve všech třech účetních programech došlo k porovnání jednotlivých účetních programů a zjištění, který z nich je pro podnik nejlépe použitelný.
Creation of Financial Statements in Accounting Programs
Keywords: účetní závěrka; rozvaha; výkaz zisků a ztrát; výkaz cash flow; účetní software; financial statements; balance sheet; profil and loss account; cash flow statement; accounting software