Porovnání problematik zahájení docházky do MŠ a ZŠ - Marešová, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce na téma: ''Porovnání problematik do MŠ a ZŠ'' je rozdělena na dvě části. Teoretická část přibližuje současné pojetí předškolního a primárního vzdělávání. Dále popisuje vývojové charakteristiky dítěte, které vstupuje do mateřské školy a dítěte nastupujícího do první třídy základní školy. Věnuje se také problémům, které souvisí s adaptací na daný typ školy. Praktická část popisuje problémy dětí, které prošly adaptačním procesem v mateřské i základní škole. V další části je popsán program konkrétní mateřské školy, který usnadňuje dětem přechody do obou typů škol.
The Start of the Nursery and Elementary School Attendance: The Comparation