Moc a odpovědnost v pomáhajících profesích - Kruba, Jiří (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá problematikou moci a odpovědnosti v pomáhajících profesích. Popisuje vnější aspekty moci a odpovědnosti jako je veřejné mínění, legislativu, pracovní skupinu, klienty a vnitřní aspekty moci a odpovědnosti, které představují osobnostní nastavení pomáhajícího. Dále se práce zabývá komparací moci a odpovědnosti v sociální práci vykonávané státními institucemi a nestátními neziskovými organizacemi s ohledem na získané poznatky o uvedené problematice.
Power and responsibility in the helping professions
Keywords: moc; odpovědnost; pomáhající profese; sociální práce; power; responsibility; helping professions; social work