Struktura genetických zdrojů obilnin v Genové bance v Praze - Soukup, František (Jihočeská univerzita, 2015)
Anotace V práci je řešena analýza struktury genetických zdrojů obilnin v Genové bance v Praze a jejich potenciál pro využití v České republice. Genetické zdroje obilnin jsou zde popsány a vyhodnoceny podle jednotlivých kolekcí Genové banky v Praze. Tato banka má největší kolekci pšenice v České republice a mnoho dalších kolekcí obilnin a pseudoobilnin. Druhy v kolekcích a jejich složení jsou uvedeny ve výsledkové části. Ve výsledcích jsou také porovnány genetické zdroje obilnin Genové banky v Praze a České republiky se zahraničními zdroji.
Structure of genetics resources of cereals of the Gene Bank in Prague
Keywords: Klíčová slova: Genetické zdroje; obilniny; genová banka; kolekce obilnin; pšenice; druhy; Keywords: genetics resources; cereals; gene bank; collection cereals; wheat; species