Analýza vnějšího prostředí vybraného podnikatelského subjektu - Plachá, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská je rozdělena na dvě části. První část se zabývá teorií, která je zaměřena na vysvětlení základních termínů, jako jsou podnik a podnikání, strategie a vnější analýza podniku. V praktické části je charakteristika vybraného podniku a zpracování vnějších analýz. Pro tuto bakalářskou práci byly vybrány tři nejznámější analýzy. Jde o PESTE analýzu, Porterův model pěti sil a SWOT analýzu.
The Analysis of the external environment of a selected company
Keywords: Strategie; PESTE analýza; SWOT analýza; Porterův model pěti sil; Strategies; PESTE analysis; SWOT analysis; Porter´s five forces model