Změny v životě seniorů přicházejících ze svého domova do domu s pečovatelskou službou - Jílková, Petra (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá změnami v životě seniorů přicházejících ze svého domova do domu s pečovatelskou službou. Jejím cílem je analyzovat důvody, které vedou seniory k odchodu do domu s pečovatelskou službou a charakterizovat změny v jejich životě, které tato skutečnost vyvolá. Práce nejprve charakterizuje životní změny a změny potřeb ve stáří, dále pak možnosti péče o seniory. Ústřední částí bakalářské práce je kapitola pobyt seniora v domě s pečovatelskou službou. Práce je doplněna příklady z praxe.
Changes in lives of seniors moving from their homes to a nursing house
Keywords: senior; životní změny ve stáří; změny potřeb ve stáří; možnosti péče o seniory; dům s pečovatelskou službou; senior; life changes in old age; changes of needs in old age; possibilities of elderly care; nursing house