Srovnání účinnosti dotací poskytnutých v rámci Operačního programu Zemědělství a Horizontálního plánu rozvoje venkova - Horká, Šárka (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem mé práce je získání maximálního množství informací pro podrobnou analýzu Operačního programu Zemědělství a Horizontálního plánu rozvoje venkova a na jejím základě opřít návrhy řešení na zlepšení režimu rozdělování dotací. Následné srovnání účinnosti obou programů ukáže a vzájemně porovná nedostatky. Z jednotlivých negativ realizace obou programů vychází návrhy na zlepšení režimu rozdělování dotací. Pro vzájemné porovnání účinnosti dotací jsem sestavila 11 kritérií vycházejících z analýz programů.
Comparision of effectivity of subsidies granted by Operational Programme-Rural Development and Multifunctional Agriculture and the Horizontal Rural Development Plan
Keywords: Operační program Zemědělství; Horizontální plán rozvoje venkova; Strukturální fondy; účinnost; analýza; Operational Programme of Agriculture; Horizontal Rural Development Plan; Structural Funds; Effectivity; Analysis