Finanční analýza ve vybraném podniku - Smětáková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2010)
Téma této bakalářské práce je finanční analýza ve vybraném podniku. Teoretická část práce se zabývá významem finanční analýzy pro hodnocení podniku, charakterizuje metody finanční analýzy, její uživatele, složky a ukazatele. Analytická část práce je zaměřena na hodnocení finančních ukazatelů z hlediska efektivnosti hospodářského rozvoje a efektivnosti řízení. Vývoj finanční situace podniku je zhodnocen na základě vertikální a horizontální analýzy a jednotlivé poměrové ukazatele jsou porovnány s poměrovými ukazateli vypočtenými pro stejný obor, ve kterém hodnocený podnik působí. Poměrové ukazatele jsou vypočteny v oblasti rentability, aktivity, zadluženosti, likvidity a tržní efektivity. Na závěr jsou navržena konkrétní opatření na odstranění nebo zmírnění některých negativních jevů, které byly prostřednictvím finanční analýzy zjištěny.
Financial analysis in chosen company
Keywords: finanční analýza; finanční ukazatele; efektivita; rentabilita; likvidita; ukazatele tržní efektivity; stavební podnik; financial analysis; financial ratios; efficiency; profitability; liquidity; market value ratios; construction company