Sociální důsledky závislosti na pervitinu. - Lišková, Monika (Jihočeská univerzita, 2008)
Má práce je kvalitativní studií o jednom člověku. Pokusila jsem se o podrobný rozbor rodinné i osobní anamnézy, rozvoje, setkání s drogou, závislosti, průnik do rodinných i širších sociálních vztahů. Při sběru potřebných údajů jsem použila metodu obsahové analýzy dokumentů, pozorování a techniku nestandardizovaného rozhovoru s vybraným jedincem a s její matkou i otcem. Pokusila jsem se přijít na příčiny a souvislosti, které jí pomohly vyléčit se ze závislosti. V kvalitativní studii nabízím přehled o rozvoji závislosti na pervitinu, o sociálních důsledcích a možnostech nápravy. Možno použít jako příklad pro výukové potřeby nebo při práci se závislými na budivých látkách.
Social conseqences of adiction on pervitin.
Keywords: Drogy; Pervitin; Závislost; Abúzus; Sociální důsledky závislosti; Prevence; Terapie; Drugs; Pervitin; Dependence; Abusus; Social conseqences of adiction; Prevention; Therapy