Vyhodnocení úrovně vybraného chovu ovcí - Hrbková, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Chov ovcí je velmi vhodným zemědělským odvětvím do horských oblastí. Diplomová práce se zabývá zhodnocením úrovně vybraného chovu ovcí v horské oblasti. Cílem práce je vyhodnotit užitkové vlastnosti a chov vyhodnotit z hlediska ekonomiky. V závěru lze nalézt doporučená opatření vedoucí ke zlepšení ekonomiky sledovaného podniku.
The standard of chosen sheep farm analysis
Keywords: chov ovcí; ekologické zemědělství; finanční analýza; statistika; šumavská ovce; sheep breeding; ecological agriculture; financial analysis; statistics