Místní poplatky za svoz komunálního odpadu, jejich účel a využití - Kolářová, Marie (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem mé bakalářské práce bylo zjistit, jak vybrané obce využívají místních poplatků za svoz komunálního odpadu a do jaké míry pokrývají náklady za svoz komunálního odpadu Teoretická část práce obsahuje základní informace o jednotlivých druzích místních poplatků, včetně poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů. Praktická část je věnována analýze jedenácti šumavských měst a obcí z hlediska využití místního poplatku za svoz komunálního odpadu, porovnání výdajů obcí na nakládání s odpady a příjmů z místního poplatku za svoz komunálního odpadu.
Local charges for municipal waste collection, their purpose and use
Keywords: místní poplatek; místní poplatek za provoz systému shromažďování; sběru; přepravy; třídění; využívání a odstraňování komunálních odpadů; obecně závazná vyhláška; zákon o místních poplatcích; local charge; local charge for operating a communal waste collection; transport; sorting and utilisation system; generally binding public notice; Act about local charges