Zdroje rizika chladících zařízení s amoniakem a jejich případné havarijní dopady - Mirandová, Růžena (Jihočeská univerzita, 2010)
Pro tuto diplomovou práci jsem zvolila téma "Zdroje rizika chladících zařízení s amoniakem a jejich případné havarijní dopady", protože i v současné době stále přetrvává riziko úniků z chladících zařízení disponujících chladícím médiem - amoniak. U několika vybraných zimních stadionů, disponujících tímto chladícím médiem, byly namodelovány případné havarijní úniky. Na základě těchto výsledků bylo vyhodnoceno, jak velké nebezpečí představují tyto zdroje pro obyvatelstvo žijící v jejich okolí a také byla navržena opatření ke zvýšení bezpečnosti.
Risk sources of ammonia refrigeration equipment and their possible impacts
Keywords: Alternativní únik; atmosférická stálost; chladící médium; koncentrace; koncový bod toxicity; největší únik; riziko; toxicita; Alternative leakage; atmospheric stability; coolant; concentration; end point of toxicity; the largest leakage; risk; toxicity