Informovanost veřejnosti o nebezpečných látkách v kosmetice - Němcová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2020)
Název mé diplomové práce je "Informovanost veřejnosti o nebezpečných látkách v kosmetice". Je rozdělena do dvou částí - teoretické a praktické. V teoretické části jsem se nejprve zaměřila na historii, obecné složení kosmetiky a nebezpečné látky v ní obsažené. Následně jsem se detailněji věnovala dekorativní kosmetice vzhledem k aktuálním trendům společnosti. Poslední kapitolu z teoretické části jsem věnovala problematice opalovacích krémů, protože s nimi mám sama negativní zkušenost. Praktická část je zaměřena na znalosti veřejnosti o nebezpečných látkách v kosmetice. Anonymní dotazník měl edukační charakter, protože jsem předpokládala, že mnoho respondentů nebude kontrolovat obsah nebezpečných látek. Udělala jsem tedy stručné popisy nebezpečných látek, aby si respondenti v případě zájmu mohli odnést nejdůležitější informace z této problematiky.
Awareness of the public of dangerous substances in cosmetic
Keywords: kosmetika; nebezpečné látky; přípravky; alergenní látky; karcinogenní látky; opalovací krémy; PAL; odličovací přípravky; dekorativní kosmetika; olovo ve rtěnkách; cosmetics; dangerous substances; preparations; allergenic substances; carcinogenic substances; sunscreens; PAL; make-up preparations; decorative cosmetics; lead in lipsticks