Výchovný poradce u nás a v anglicky mluvících zemích - Zárubová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá prací výchovného poradce, popisuje náplň jeho práce na českých školách a na školách v USA a Anglii. Teoretická část je zaměřena na historický vývoj výchovného poradenství, na roli výchovného poradce a na předpoklady pro výkon této profese. Praktická část je zaměřena na výzkum, který pomocí dotazníku zjišťuje rozdílnost výchovného poradenství v České republice a v anglicky mluvících zemích. Cílem je porovnat činnost výchovného poradce a zachytit názory výchovných poradců na celkový systém výchovného poradenství.
School counsellor in Czech Republic and english speaking countries
Keywords: výchovný poradce; výchovné poradenství; škola; poradenské služby; school counsellor; school counselling; school; counselling service; educational consultant