Zhodnocení a vývoj doby strávené zasahujícími jednotkami požární ochrany při zásazích v Jihočeském kraji za posledních 5 let. - Havlík, Pavel (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce bylo zhodnotit a analyzovat doby strávené jednotkami PO Jihočeského kraje u zásahů a zjistit, jaké typy zásahů jsou časově nejnáročnější a porovnat doby strávené při likvidaci požárů profesionálními a dobrovolnými jednotkami PO, a tím zjistit, které jednotky PO stráví nejdelší dubu při požárech. Výzkum byl proveden na základě dat získaných z programu SSU za období 2006 až 2010. Analýza doby strávené u zásahů byla provedena za všechny jednotky PO celkově, samostatně za profesionální a dobrovolní jednotky a měření bylo provedeno u JPO I. Hypotéza byla verifikována, profesionální jednotky HZS Jihočeského kraje stráví delší dobu při požárním zásahu než jednotky SDH. Výzkumem bylo zjištěno, že jednotky PO i profesionální jednotky stráví nejvíce času u typu události ?technická pomoc?, nejméně doby u typu události ?ostatní mimořádné události?.
Evaluation and time development by fire department during fire-figting in the south Bohemia region in the last 5 years.
Keywords: Hasičský záchranný sbor ČR; jednotky požární ochrany; požár; technická pomoc; zpráva o zásahu; Fire Rescue Service CR; fire department; fire; technical assistance; report of intervention