Ekonomická analýza zemědělského podniku - Tušil, Patrik (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce je zaměřena na ekonomickou analýzu vybraného zemědělského podniku. Analýze byly podrobeny provozní a finanční ukazatele za období 2010-2019. Analýza provozních ukazatelů je zaměřena na rostlinnou výrobu, kde je zobrazen výnos vybraných komodit. Dále je zaměřeno na přehled čerpaných dotací. Práce obsahuje také analýzu poměrových ukazatelů, bonitní a bankrotní modely, analýzu nákladovosti, stanovení vah kritérií pomocí Saatyho metody a srovnání se vzorkem podniků pomocí bodové metody. Výsledky byly shrnuty v závěrečné části
Economic analysis of an agricultural enterprise
Keywords: ukazatel; zemědělství; analýza; produkce; dotace; hektarový výnos; indicator; agriculture; analysis; production; subsidies; yield per hectare