Implementace simplexové metody v oblasti multikriteriálního hodnocení variant metodou analýzy datových obalů - DEA - Dobiáš, Leoš (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem této práce bylo vytvoření počítačového programu pro podporu výuky rozhodovacích modelů na Ekonomické Fakultě JU. Aplikace řeší výpočty modelů metody DEA a je naprogramována v jazyce MS C# 3.5 a XAML. Výpočetní jádro je koncipováno jako samostatná knihovna. Při implementaci patřičných modelů v budoucnu umožní i výpočty dalších metod lineárního programování.
Simplex method implementation in multicriteria evaluation by the use of data envelopment analysis method - DEA