Návrh metodiky nácviku atletických dovedností se zapojením programového učebního postupu - skok do dálky - Peceková, Petra (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce se zabývá využitím nových metod pro výuku skoku dalekého. Cílem práce je navrhnout metodiku vyučovacího bloku nácviku skoku do dálky, který by se postupně zařazoval do vyučovacích jednotek posluchačů prvního ročníku učitelství na prvním stupni základní školy. V práci se vychází z předpokladu, že s využitím programového postupu, který jsem navrhla, dojde u dětí staršího školního věku k výraznému zlepšení jejich výkonnosti a zejména ke zlepšení výkonů skoku dalekého závěsem, pro který je tento programový postup určen.
Suggestion of methodics of training athletic skills using programme learning system - long jump
Keywords: skok daleký; děti školního věku; programové učení; long jump; children of pupilage; programme form study