Analýza ekonomické situace zemědělského podniku - Procházková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá ekonomickou analýzou vybraného podniku. Zemědělské družstvo sídlí v České republice v Jihočeském kraji. Ekonomická analýza vychází ze získaných finančních výkazů. V bakalářské práci byly použity finanční analýzy, jako je rentabilita, produktivita práce, likvidita a zadluženost. Hlavním cílem této práce je zhodnocení finanční situace vybraného zemědělského podniku na základě finančních ukazatelů. Dalším cílem je srovnání s průměrnou firmou ve srovnatelných výrobních a klimatických podmínkách. Práce dále obsahuje obecné informace o klimatických podmínkách, typu výroby, výměře zemědělské půdy a počtu zaměstnanců. Zdroje pro finanční analýzu byly použity finanční výkazy jako je rozvaha, výkaz zisků a ztrát a také výkaz peněžních toků.
Analysis of the economic situation of the farm
Keywords: finanční analýza; zemědělský podnik; účetní výkazy; rentabilita; likvidita; produktivita práce; aktivita; zadluženost; financial analysis; agricultural company; financial statements; profitability; liquidity; work productivity; activity indicator; indebtedness