Sociální klima školní třídy v daltonské škole - Lojdová, Marie (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na klima školní třídy v daltonské škole. Popisuje, co je klima školní třídy, daltonskou výuku, a se kterými pojmy je to propojeno. Teoretická část se věnuje popisu pojmů, pro lepší orientaci v problematice. Výzkumná část se zabývá porovnáním hlavních složek klimatu školních tříd v daltonské škole.
The social climate in the classroom in the Dalton School
Keywords: klima; školní klima; klima školní třídy; alternativní škola; dalton; climate; school climate; classroom climate; alternative school; dalton