Úkrytová ekologie tří kryptických druhů netopýrů: netopýra alkathoe (Myotis alcathoe), netopýra Brandtova (Myotis brandtii) a netopýra vousatého (Myotis mystacinus) - Vlasatá, Tereza (Jihočeská univerzita, 2012)
Pomocí telemetrického sledování 38 jedinců Myotis alcathoe, 10 jedinců Myotis brandtii a 30 jedinců Myotis mystacinus jsme porovnávali úkrytové charakteristiky, střídání úkrytů, velikosti agregací v úkrytech a další aspekty úkrytové ekologie těchto tří kryptických druhů vousatých netopýrů v oblasti jejich syntopického výskytu. V rámci stromových úkrytů jsme porovnávali různé parametry úkrytového stromu a jeho okolí s náhodným kontrolním stromem, abychom analyzovali úkrytové preference v rámci každého druhů. Nakonec jsme porovnávali charakteristiky úkrytových stromů mezi jednotlivými druhy, abychom určili odlišnosti ve výběru úkrytů těmito třemi studovanými druhy.
Roosting ecology of three cryptic whiskered bats: Alcathoe Whiskered Bat (Myotis alcathoe), Brandt's Bat (Myotis brandtii) and Whiskered Bat (Myotis mystacinus)