Studium produktů prothorakálních žláz u saranče stěhovavé (Locusta migratoria L.) - Lusková, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2007)
Prothorakální žlázy sekretují ekdysteroidy a bílkovinné proteiny. Bílkovinné proteiny prothorakálních žláz u afrických sarančí stěhovavých Locusta migratoria byly předmětem tohoto studia. Sekrece proteinů je zvýšena během in vitro inkubace trisem [tris(hydroxymethyl)aminomethan] , zatímco obsah nesekrečních proteinů zůstává bez podstatných změn.
Study of Prothoracic gland Products of Migratory Locust (Locusta migratoria)
Keywords: Locusta migratoria; ekdysteroidy; prothorakální žlázy; bílkovinné produkty; PTTH; Graceho medium; tris [tris(hydroxymethyl)aminomethan]; Locusta migratoria; ecdysteroids; prothoracic glands; protein products; PTTH; Grace medium; [tris(hydroxymethyl)aminomethan]