Pohybová aktivita pracujících osob se zaměřením na učitelskou profesi - Tetourová, Marie (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá tématem: "Pohybová aktivita pracujících osob se zaměřením na učitelskou profesi ". V teoretické části jsou charakterizovány pojmy týkající se historie a náročnosti pedagogické práce, psychické zátěži učitelů a zdravotních rizik spojených s výkonem povolání. Zabýváme se také vlivem pohybové aktivity na zdraví člověka a na možnosti snižování vzniku různých zdravotních rizik. Cílem diplomové práce je monitoring pohybové aktivity u pedagogů v mateřské škole, základní škole včetně malotřídní školy a na střední škole. Je posuzována na základě standardizovaného dotazníku IPAQ-long a monitoringu pomocí krokoměrů Yamax Digiwalker SW-700. Zjištěné výsledky pohybové aktivity jsou porovnávány s doporučením pro pohybovou aktivitu a rozděleny do kategorií klasifikace PA dle Tudor-Locke a Bassett.
The Physical activity of persons with a focus on teachers
Keywords: Burnout syndrom; pohybová aktivita; benefity pohybové aktivity; pohybová inaktivita. monitoring pohybové aktivity; BMI.; Burnout syndrome; physical activity; benefits of physical activity; physical inactivity. monitoring physical activity; BMI.