"Mobbing" - psychologický teror na pracovišti a jeho vliv na pracovní pozice. - Klichová, Olga (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku psychického teroru na pracovišti mobbing. Teoretická část je rozdělena do dvou kapitol, které se zabývají vymezením tohoto pojmu. V nich jsou popsány znaky, cíle, příčiny, motivy, reakce obětí, důsledky prevence a obrana proti těmto praktikám pracovního teroru. Praktická část je tvořena smíšeným výzkumem, kvalitativním ve formě rozhovorů a kvantitativním ve formě dotazníků. V rámci kvalitativního výzkumu jsou provedeny tři případové studie obětí mobbingu. Je zde charakterizována organizace, kde se oběti s pracovním terorem potýkali, dále vznik, průběh, vývoj, řešení jejich situace a plány do budoucna.
"Mobbing" - psychological terror in the workplace and its impact on jobs.
Keywords: Mobbing; Bossing; Pracovní teror; Oběť; Mobbing; Bossing; Working terror