Komparace českého a francouzského absurdního dramatu na základě tvorby Václava Havla, Samuela Becketta a Eugéna Ionesca - Vaverková, Simona (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá komparací tvorby Václava Havla, Samuela Becketta a Eug?na Ionesca. Cílem je na základě děl těchto autorů porovnat české a francouzské absurdní drama. První část předkládá obecné pojednání o literární komparatistice. Druhá část se zabývá pojmem absurdní drama. Věnuje se rozdílům mezi východoevropskou linií absurdního dramatu a západoevropskou linií absurdního dramatu. Poslední část se zabývá vlastní analýzou a komparací jednotlivých děl.
Comparison between czech and french absurd drama on the basis of Václav Havel´s Samuel Beckett´s and Eugéne Ionesco´s creation