Diagnostika sociálního klimatu třídy na 1. stupni ZŠ - Suchnová, Martina (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá diagnostikou sociálního klimatu školní třídy na prvním stupni základní školy.Teoretická část charakterizuje základní pojmy, které utvářejí sociální klima třídy:funkce školy, prostředí, klima a atmosféra školní třídy, pozitivní školní klima třídy, problémy v klimatu školní třídy a také metodiku šetření. Praktická část obsahuje empirický výzkum, který byl proveden v malotřídní základní škole. K výzkumu byl použit dotazník "My Class Inventory". U žáků byla zkoumána soutěživost, spokojenost,třenice ve třídě, obtížnost učení a soudržnost třídy.
Diagnostic of Social Climate of Classrom at Primary Schoool
Keywords: Klima školy; klima školní třídy; determinanty klimatu; pozitivní klima třídy; school climate; classroom climate; climate determinants; positive classroom climate