Výchova ke zdraví na základních školách Jihočeského kraje - Kolářová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2021)
Ve své bakalářské práci se zaměřuji na zmapování formy výuky Výchovy ke zdraví na základních školách Jihočeského kraje. Hlavním cílem bylo zjistit, jestli se předmět Výchova ke zdraví vyučuje na základních školách a pakliže ne, jak velký je zájem o zařazení tohoto předmětu do rozvrhu. V teoretické části jsem se zaměřila na vysvětlení pojmu zdraví, program Zdraví 21, výchova ke zdraví, charakteristiku a obsah předmětu Výchova ke zdraví a celkově na zdravý životní styl. V praktické části byl výzkumnou metodou anonymní dotazník zasílaný přímo ředitelům všech základních škol Jihočeského kraje, kterých je celkem 250. Návratnost byla, že z 250 škol odpovědělo 148.
Health education in elementary schools of South Bohemia
Keywords: zdraví; vzdělávání; edukace ve zdraví; výchova ke zdraví; zdravý životní styl; rámcový vzdělávací program; health; health education; healthy lifestyle; general education program