Přírodní motivy v tvorbě Josefa Váchala jako inspirační zdroj pro cyklus autorských grafik - Javorská, Aneta (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se skládá ze dvou částí - teoretické a praktické. Teoretická část práce se zabývá tvorbou jedinečné osobnosti Josefa Váchala a stručně hodnotí v historických souvislostech, do jaké míry souvisejí jeho tvůrčí realizace s jeho filozofií a životním stylem. Pozornost bude věnována především realizacím s přírodní tématikou. Praktická část je úzce spojená s poznatky získanými v části teoretické, na jejichž základě vznikl soubor autorských grafik. Jako doprovod ke grafickému cyklu také vznikl autorský deník a soubor fotografií. Celou kvalifikační práci doplňují obrazové přílohy k teoretické i praktické části.
Motifs of Nature in the Work of J. Váchal as an Inspiration for a Cycle of Original Graphic Works
Keywords: Josef Váchal; přírodní motivy; dřevoryt; grafika; Josef Váchal; natural themes; woodcut; graphics