Biologie, výskyt a regulace kostivalu lékařského(Symphytum officinale L.) - Kovářová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce s názvem "Biologie, výskyt a regulace kostivalu lékařského (Symphytum officinale L.)" se zabývala zpracováním literárně dostupných informací o plevelném druhu kostivalu lékařském. Část bakalářské práce byla věnována informacím, které se týkaly obecné charakteristiky a výskytu plevelných druhů a možnostech jejich regulace. Převažující část bakalářské práce se zabývala charakteristikou a možnostmi regulace kostivalu lékařského. Byly zde prezentovány informace ohledně biologie, morfologie, rozšíření kostivalu lékařského a jeho nároků na prostředí. Regulace kostivalu lékařského byla detailně řešena z pohledu jeho výskytu na loukách, orné půdě i půdě nezemědělského charakteru; byly navrženy možnosti preventivních zásahů proti šíření kostivalu i zásahy přímé regulace ohnisek výskytu kostivalu zahrnující pravidelnou seč luk, intenzivní zpracování orné půdy a využití herbicidních látek.
Biology, incidence and regulation of common comfrey (Symphytum officinale L.)
Keywords: kostival lékařský; Symphytum officinale L.; biologie plevelů; regulace plevelů; common comfrey; Symphytum officinale L.; weed biology; weed regulation