Sexualita jako etické téma ve službách pro děti a mládež - Liščáková, Jarmila (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce se v obecné rovině soustředí na filosofická a etická východiska preventivních služeb. Svou pozornost dále zaměřuje na činnost pracovníků v nízkoprahových službách pro děti a mládež, zejména na to, jak se může v oblasti sekundární prevence pracovat s tématy, která se týkají lidské sexuality. Metodou a cílem diplomové práce je popis a analýza vlastní praxe v oblasti prevence sexuálně rizikového chování. Součástí práce jsou výpovědi dalších pracovníků z oboru nízkoprahových služeb a příklady dobré praxe.
Sexuality as an ethical issue in services for children and youth
Keywords: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež; sexualita; etika; prevence; Low-threshold club for children and youth; sexuality; ethics; prevention