Záněty mléčné žlázy dojených krav - Vítková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2012)
ANOTACE Má bakalářská práce je složena z přehledu mastitid v chovech dojeného skotu. Smyslem mé práce je uvedení příčin, typů a zásad prevence zánětu mléčné žlázy. Také způsoby kontroly, diagnostiky narušení vnitřního prostředí a charakteristika ekonomických důsledků zánětu mléčné žlázy v chovech dojených krav. Bakalářská práce je rešeršního charakteru s těmito kapitolami - příčiny vzniku zánětů, mastitidy infekční a neinfekční, diagnostika mastitid, léčba a prevence mastitid a mastitidy a ekonomika produkce mléka.
Inflammation of the mammary glands of dairy cows