Katecheze dětí v náhradní rodinné péči - Fürstová, Martina (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá katehezí a jejím dopadem v náhradní rodinné péči. Teoretická část charakterizuje formy náhradní rodinné péče, důležitost rodiny pro rozvoj psychiky a identity dítěte a stav rodiny v současnosti. Dále práce popisuje křesťanskou výchovu dětí, formy a historický vývoj katecheze. Praktická část obsahuje návrhy, metody a témata katechezí dětí v náhradní rodinné péči v rodinách a ve farnostech.
The Catechism of children in surrogate family care.
Keywords: náhradní rodinná péče; současná rodina; vývoj psychiky a identity dětí; rodinná katecheze; farní katecheze; křesťanská společenství; surrogate family care; contempotary family; development of children´s psychic and identity; family catechism; Catholic community