Kriminalita dětí a mládeže na Českobudějovicku a možnosti její prevence /na školách (využití preventivních programů na školách) - Jaroš, Jiří (Jihočeská univerzita, 2012)
Překládaná bakalářská práce měla za cíl teoreticky zpracovat problematiku kriminality dětí a mládeže se zaměřením na Českobudějovicko. Na základě informací získaných v odborné literatuře byly definovány základní pojmy dané problematiky, byly stanoveny základní faktory ovlivňující vznik a vývoj kriminality dětí a mládeže a byly popsány základní typy prevence. Praktická část předkládané práce byla zaměřena na získání aktuálních informací od zainteresovaných stran - tedy od školních metodiků prevence, učitelů a žáků na Českobudějovicku. Pro sběr dat byla použita metoda rozhovoru a ankety.
Juvenile deliquency in the territory of České Budějovice and possibilities for its prevention / in schools ( use of prevention programmes in schools ).