Streaming a převod formátů - Mráz, Jan (Jihočeská univerzita, 2009)
Teoretická část práce pojednává o problematice přímého publikování videa na internet ve formě streamingu s důrazem na převod video formátů. Současně vysvětluje jednotlivé parametry charakteristické pro streaming. Dále nastiňuje využití dostupných prostředků pro posouzení kvality video kodeků. V praktické části práce jsou provedena empirická měření testovacího video souboru na kontrolní skupině testovaných osob a zároveň jsou matematicky vyjádřeny odchylky daného videa vzhledem k původnímu zdroji.
Streaming and format converting
Keywords: streaming; video; kodek; kvalita; formát; metrika; streaming; video; codec; quality; format; metric