Komplexní rozvoj doprovodné infrastruktury cestovního ruchu na Protivínsku - Fialová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce bylo analyzovat rozvoj cestovního ruchu oblasti Protivínska, provést situační alýzu a navrhnout nové projekty. Terénní šetření se skládalo z dotazníkového šetření s účastníky cestovního ruchu, vlastního pozorování, sledování místního tisku, dotazníkového šetření se zástupci města, zástupci turistického informačního centra, provozovateli ubytovacích a stravovacích služeb, provozovateli cestovního ruchu městem Protivín, Krokodýlí ZOO, pivovarem Platan Protivín. Z vyhodnocení průzkumu byly navrženy dva nové projekty za účelem rozšíření nabídky cestovního ruchu. Prvním projektem je výstavba letního koupaliště a projektem druhým, navazujícím na první, je výstavba ubytovacího zařízení. Oba tyto projekty jsou připraveny pro cílovou skupinu všech účastníků cestovního ruchu, zejména rodin s dětmi a seniorů.
Complex development of the attendant infrastructure of tourism in the Protivín area .