Příprava podkladů pro modelování odtoku a odnosu látek v prostředí SWAT - Homolka, Jan (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá přípravou podkladů pro modelaci odtoku a odnosu látek v prostředí SWAT. Obsahuje literární rešerši pojednávající o základech modelu SWAT, jeho vývoji, předností a nedokonalostí. Probírá různé možnosti modelace v tomto prostředí a jeho základní dělení. Dále popisuje nutná vstupní data, jejich typy a náležitosti, bez kterých by modelace nemohla proběhnout. Pro svůj úkol jsem si vybral povodí Jenínského potoka umístěného u obce Jenín vzdálené cca tři kilometry východně od obce Rožmberk nad Vltavou. Díky možnostem internetu jsem měl tuto práci zjednodušenou a hledání kvalitních, dobře dostupných podkladů bylo snažší.
Preparation of bases for modelation draining and carrying substances in SWAT model
Keywords: SWAT; odtok; odnos látek; eroze; Jenínský potok; SWAT; drain; carrying materials; erosion; Jenín stream