Analýza prostředí vybrané organizace - Bednář, Jiří (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním cílem této práce je analyzovat vnitřní a vnější prostředí vybrané organizaci. Schopnost analyzovat, pochopit a popsat prostředí podniku patří k základním dovednostem každého manažera. Práce je rozdělena do dvou částí. Literární rešerše uvádí podrobný popis nejvíce využívaných analýz, jako jsou například PESTE nebo SWOT. Tyto analýzy včetně finanční tvoří potřebný základ k popsání prostředí podniku, avšak pouze v případě, že je využíváme jako celek - dohromady, nikoliv každou zvlášť. Empirická část této práce se opírá o aplikaci uvedených analýz ve vybrané společnosti. Jako zdroje informací bude využíváno rozhovoru s jedním, nebo více manažery. Tato práce je zaměřena na zlepšení současného stavu podniku a po jejím vyhodnocení poskytuje manažerům společnosti možnost zlepšit současný stav například v oblastech zásobování, prodeje či interní komunikace.
Enviromental Analysis of the Chosen Organization
Keywords: vnější prostředí; vnitřní prostředí; Porterův model pěti sil; PESTE analýza; BCG matice; manažer; SWOT analýza; external environment; internal environment; Porter's five forces model; PESTE analysis; BCG matrix; manager; SWOT analysis