Slovní zásoba a její rozvoj u dětí ve věkovém rozmezí 8-10 let - Němcová, Věra (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se věnovala slovní zásobě a jejímu rozvoji u dětí ve věku 810 let. Výzkum byl prováděn formou jazykových testů, her a slohových cvičení během delšího časového úseku. Cílem práce bylo zjistit, zda dochází k rozvoji slovní zásoby u pozorovaných dětí. Do zkoumání byly zařazeny i děti z jiných etnických skupin a jejich vrstevníci s vývojovými poruchami.
Vocabulary and its development in children aged 8 to 10
Keywords: mladší školní věk; slovní zásoba; rozvoj slovní zásoby; sonda; younger school age; vocabulary; vocabulary developement; probe