Mobilita mládeže a její motivace v rámci Evropské dobrovolné služby - Křečková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá programem Evropské unie Mládež v akci datovaného na období 2007-2013. Se zaměřením na Evropskou dobrovolnou službu. První část práce se týká demografických změn v populaci mládeže, motivace z psychologického hlediska a oblasti Evropské dobrovolné služby. Pro koho je tento program určen, jak se mohou účastníci zapojit a jak probíhá organizace aktivit. V druhé části práce je pozornost zaměřena na motivaci konkrétních dobrovolníků k ůčasti na Evropské dobrovolné službě. Je zde použito dotazníkové šetření, které lépe mapuje pohnutky pro zapojení se do programu a blíže specifikujeprofil dobrovolníka.
Youth Mobility and its Motivation Within the European Voluntary Service
Keywords: Evropská unie; Mládež v akci; Evropská dobrovolná služba; Česká národní agentura Mládež; mládež; mezinárodní výměny mládeže; motivace; European Union; Youth in action; European voluntary service; Czech national youth agency; youth; international youth exchanges; motivation