Historie tělesné výchovy a sportu v městě Tábor od roku 1945 do současnosti - Bartoníčková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato diplomová práce pojednává o historii tělesné výchovy a sportu v městě Tábor od doby po druhé světové válce až po současnost. Práce bude rozdělena do kapitol, kde bude každému sportovnímu odvětví věnována pozornost. Rozdělena je také do signifikantních etap naší historie (období po druhé světové válce až do roku 1968, dále od roku 1968 do roku 1989 a poslední etapa od roku 1989 do současnosti). Nejrozšířenější etapa byla od roku 1968 do roku 1989, kde docházelo k největším úspěchům ve sportu v Táboře. Historické informace jsou čerpány z materiálů z Okresního archivu v Táboře, dále pak z vědecké knihovny v Českých Budějovicích, kronik a almanachů jednotlivých sportovních oddílů a také z dobových periodik.
The history of physical education and sport in town Tábor since 1945 to the present
Keywords: historie; sportovní disciplíny; Tábor; Sokol; tělesná výchova; výsledky; the history of the sport; Tábor; Sokol; physical education; the results of